Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

ATŠAUKIAMA. Klasikinės muzikos koncertas „Iš niekur dainos“

Koncertai

Dėmesio! Lapkričio 12 d. klasikinės muzikos koncertas „IŠ NIEKUR DAINOS“ atšaukiamas dėl atlikėjos Gabrielės Kiršaitės (mecosopranas) ligos.

Lapkričio 12 d. 18 val. Šiaulių miesto kultūros centras „Laiptų galerija“ kviečia į kamerinės muzikos koncertą „Iš niekur dainos“. 

Solistė Gabrielė Kiršaitė (mecosopranas) ir Vincenzo De Martino (fortepijonas) atliks du kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus dainų ciklus: „Iš niekur dainos” bei „Aštuoni metafiziniai romansai”. Muzikos ir poezijos derinys sukurs melancholišką ir nostalgišką atmosferą ir nuskraidins į įvairių Lietuvos poetų bei garsios rusų poetės Marinos Cvetajevos sukurtus pasaulius. Tai proga puikiai praleisti vakarą ir pasimėgauti dvasingos muzikos ir filosofiškos poezijos derme.

Su šiais dviem kompozitoriaus dainų ciklais šiauliečiai susipažins vieni pirmųjų, abu jie Lietuvos publikai beveik negirdėti.

Gabrielė Kiršaitė, mecosopranas, dirba Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Taip pat bendradarbiavo su Vilniaus miesto opera, Baroko operos teatru bei Teatro degli Avvaloranti. Baigė magistro ir bakalauro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje prof. Irenos Milkevičiūtės ir prof. Sigutės Stonytės dainavimo klasėse, stažavosi Liono nacionalinėje aukštojoje muzikos ir šokio konservatorijoje Prancūzijoje.

Vincenzo De Martino, pianistas, gimė Kaljaryje, Italijoje. Bakalauro studijas baigė Giovanni Pierluigi da Palestrina valstybinėje konservatorije. Nuo 2015 metų studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje prof. Jurgio Karnavičiaus fortepijono klasėje. 2017 metais įgijo magistro laipsnį, 2021 metais baigė meno doktorantūros studijas. Įvairių tarptautinių pianistų konkursų finalistas ir laureatas, tarp jų – tarptautinis Stasio Vainiūno pianistų konkursas 2018 m.

Bilietai – 7 ir 3,5 Eur.
Įėjimas į renginius tik su Galimybių pasu.
tel. 841 200 643
el.p. [email protected]