Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Ekskursija dviračiais „O mes į Šiaurę dumsim !!!“

Ekskursijos

 

Šiltasis metų laikotarpis – pats metas pasidairyti po, atrodytų, pačią atšiauriausią miesto pusę – šiaurinę. Iš tikrųjų ji jauki, įdomi, gal būt ir pati gražiausiai, nes šiauriniai keliai veda prie miesto ežerų, pro parkus ir dovanoja vienas įspūdingiausių apžvalgos panoramų.

Mūsų dviračių maršrutas drieksis pro istorines Šiaulių vietas, menančias ir pirmosios šaulių gyvenvietės pradžią. Kadaise, patikimai iš šiaurės pusės apsaugoti ežerų, upelių bei pelkių, mūsų protėviai tik pasvajoti galėjome, jog sausi kitą ežero pusę pasiektų. Tik žinojusieji slaptąją kūlgrindą, į kitą krantą išbrisdavo ir pusdienį drabužius džiovindavo... J O dabar – truputis pastangų ir neriame žaliuoju Talkšos ir Salduvės parkų taku. Ieškodami vietinių „čiabuvių“, rasime parkuose įsikūrusiųjų sodybas, pamatysime Žuvininkų naujakurių stogus, o, pakilę į stačią kalvelę, įvažiuosime į didžiuosius Ginkūnus. Keista vadinti juos kaimu ar Šiaulių rajono gyvenviete, nes istorinė jungtis su Šiauliais skaičiuoja daugiau kaip du šimtus penkiolika metų... Priminsiu, kad Šiaulių miestui „tiksi“ du šimtai trisdešimtieji... Pasigėrėsime Ginkūnų ežero panorama, surasime dvaro rūmus, paieškosime „siauruko“ vingių ir leisimės link Šiaulių tiesiausiu keliu. Atvykstančiuosius į mūsų miestą iš šiaurės pusės pasitinka didingas vaizdas – katedra ir tuopų bei liepų alėjos. Katedros papėdėje, prie ežero įsikūręs vienas pirmųjų pramoninių Šiaulių priemiesčių turi intriguojantį pavadinimą – Kalniukas. Būtinai panaršykime šio įdomaus „rajoniuko“ gatvelėmis, paieškokime kalniukų ir tikrai ne vieną rasime!

Mūsų kelio pabaigoje suskaičiuosime apvažiuotus ežerus. Vienas? Du? O gal trys? Šiauliai gimė prie trijų ežerų ir dabar esame trijų ežerų miestas. Tad pasistenkime suskaičiuoti juos teisingai, keliauti – sveikatingai, bendrauti – nuotaikingai ir gyventi - šiaulietiškai!

 

Ekskursijos pradžia - prie Šiaulių turizmo informacijos centro (Vilniaus gatvė 213, Šiauliai).

 Gidas Saulius Stasiūnas, kurio kredo:

„Vertinu keliones, kurios dovanoja visus šešis pojūčius ...“.

Numatoma ekskursijos trukmė – 2-2.5 valandos.

Rekomenduojama pasiimti vandens, arbatos arba kavos. Bus sustojimas poilsiui ir pasistiprinimui.