Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Ekskursija „Muziejų pakiemiais, patvoriais, pagrioviais“

Ekskursijos

Kur gi daugiausia rasti užuominų apie mūsų miesto paslaptis bei užuominų apie lobius? Teisingai, muziejuose! Šiauliuose jų – daugybė, bet ar pagalvojote, jog ir pats muziejaus pastatas, jo aplinka, parkas ar net laipteliai yra puikus, ranka bet kada pasiekiami istoriniai eksponatai?

Mieste priskaičiuosime daugybę vietų, menančių istorijos vingius nuo pat XVII amžiaus. Mūsų bulvaras – XX amžiaus Europos įžymybė, įrėminta dviračių ir radijo-televizijos muziejais. Dvaro gatvės kieme, ant sienos rasime vienišą eksponatą, jau senokai nenaudojamą pagal paskirtį, bet atskleidžiantį visą XIX amžiaus gyvenimo žavesį ir ritmą. Žinodami, kad viduje – teismų istorijos muziejus, labai surimtėsime ir svarbios bylos istoriją prisiminsime. Dar truputį pasidairysime ir Policijos muziejaus langus pamatysime. O kas tarp šių muziejų – bus atradimų netikėtų! Ir tai - tik įžanga...

Stebinantys, muziejiški ir gyvi Šiauliai ... Ko dar panorėjus? Nebent realiai paragauti kažką istoriško, degustuojant XVIII amžiaus karališkąjį valgį „Vereščiaką“ , žinoma, šviežiai tik mums pagamintą!

Maršrutas: Šiaulių TIC – Vilniaus, Varpo, Dvaro, Tilžės gatvių kiemai, Zubovų parkas, Žvejų skersgatvis, Aušros takas, Prisikėlimo aikštė. Viso – apie 3 kilometrus pėsčiomis. Trukmė – 2 val. 30 min.

Ekskursijos pradžia – prie Šiaulių turizmo informacijos centro Vilniaus g. 213

Degustacijos kaina – 7 Eur žmogui. Užsakoma iš anksto 2-3 dienos iki ekskursijos.   

Būtina išankstinė registracija el. paštu [email protected] arba tel. +370 678 077077
Ekskursijoje gali dalyvauti iki 10 asmenų