Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Europos paveldo dienos Venclauskių namuose

Mokymai / Seminarai

2021 m. rugsėjo 21 d., antradienį, 17 val. Venclauskių namuose-muziejuje (Vytauto g. 89) vyks Europos paveldo dienoms skirtas renginys.

Renginio metu doc. dr. Lina Preišegalavičienė skaitys pranešimą „Venclauskių namo Šiauliuose (Vytauto g. 89) architektūros ir interjero dizaino apžvalga“; bus pristatyti 2018–2019 m. atlikti Venclauskių namų restauravimo darbai.

2019 m. buvo baigti vieno iš Šiaulių „Aušros“ muziejaus padalinių, nekilnojamo kultūros paveldo objekto – Venclauskių namų (u. k. 2255) – restauravimo darbai. Šiuo metu pastate baigiama įrengti XX a. I pusės Šiaulių miesto ir Venclauskių šeimos istoriją atspindinti muziejinė ekspozicija.

Savo pirminę išvaizdą atgavę Venclauskių namai traukia ne tik lauko fasadais, bet ir ryškiaspalviu, netradiciniu pastato vidaus interjeru. Norima lankytojus supažindinti ne tik su galutiniu interjerų atkūrimo rezultatu, bet ir su restauravimo procesu. Todėl Europos paveldo dienų metu rengiamas susitikimas su pastato restauravimo darbą atlikusia restauratorių komanda. Susitikimo metu restauratoriai pristatys savo nuveiktus darbus – papasakos, kokia pastato būklė buvo prieš restauravimą, koks buvo restauravimo procesas, su kokiais iššūkiais buvo susidurta, kokių rezultatų pasiekta ir pan.

Doc. dr. L. Preišegalavičienė pranešimu atskleis Venclauskių namų reikšmę tarpukario Lietuvos pastatų architektūros ir interjero kontekste.

Būtina išankstinė registracija į renginį. Registruotis galima kontaktais: el. p. [email protected]; tel. 841 524392, 841 524397.