Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Festivalis „Nepatogus kinas“. Filmo „Pasienio paukščiai“ (rež. Vytautas Puidokas) peržiūra

Kinas

Tarptautinis dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“ atvyksta į Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešąją biblioteką. Kviečiame savo lankytojus NEMOKAMAI žiūrėti festivalio filmus.

Tai yra nekomercinis renginys, siekiantis kurti erdvę žmogaus teisių, politikos, socialinės atsakomybės, tvarumo temomis, supažindinti visuomenę su pasaulinėmis aktualijomis, skatinti būti sąmoningus ir kritiškus. Festivalio metu pristatoma turtinga dokumentinių filmų programa, rengiami susitikimai su kino kūrėjais, organizuojamos diskusijos su filmų herojais, žmogaus teisių aktyvistais ir ekspertais. Vienas pagrindinių festivalio rėmėjų – Lietuvos kino centras.

Spalio 28 d., ketvirtadienį, 12 val. bibliotekoje žiūrėsime filmą „Pasienio paukščiai“ (rež. Vytautas Puidokas).

Nepaisydami politikos ir sienos tarp Lietuvos ir Kaliningrado, ją nuolatos kerta migruojantys paukščiai, užsukantys į skirtingose sienų pusėse esančias ornitologijos stotis. Pirmąsyk po Sovietų Sąjungos griūties abiejų šalių ornitologijos stočių darbuotojai pradeda vystyti bendrą projektą. Režisierius Vytautas Puidokas įamžina šį susitikimą, o po filmo seanso liksime su juo virtualiai pasikalbėti apie filmą.

Prašome registruotis į pasirinktą kino seansą www.savb.lt arba tel. (8 41) 52 37 46. Galima ir registracija bibliotekoje prieš kino seansą.

Lankantis bibliotekoje prašome laikytis nustatytų saugos reikalavimų, su savimi turėti Galimybių pasą ir asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą!