Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

FILMŲ „EMILIJA IŠ LAISVĖS ALĖJOS“ IR „NOVA LITUANIA“ PERŽIŪROS

Kinas

Rugpjūčio 20 d. Prisikėlimo aikštėje vyks filmų „Emilija iš Laisvės alėjos“ (rež. Donatas Ulvydas, Lietuva, 2017 m.) ir „Nova Lithuania“ (rež. Karolis Kaupinis, Lietuva, 2020 m.) peržiūros.

EMILIJA IŠ LAISVĖS ALĖJOS
N-13. 7–12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda

Lietuva / 2017 / 122 min.

Režisierius: Donatas Ulvydas
Aktoriai: Ieva Andrejevaitė, Darius Gumauskas, Tauras Čižas, Česlovas Stonys, Remigijus Vilkaitis, Severija Janušauskaitė
Kalba: lietuvių
Subtitrai: be subtitrų

„Emilija iš Laisvės alėjos“ – tai įtempto siužeto drama apie kovą už laisvę sovietinės priespaudos prislėgtoje Lietuvoje – visuomenėje, kur sotesnis gyvenimas atrodo vertingesnis nei garbė, sąžinė ir žmogiškumas. 1972 m. pavasarį, kai į Kauno gatves išeina laisvės Lietuvai reikalaujantis jaunimas, su protestuojančia minia pasitikti išsvajoto gyvenimo žengia ir pagrindinė intriguojančios dramos herojė būsima aktorė Emilija. Tačiau viskas pasisuka netikėta linkme. Jai, į Kauną atsivežusiai bene didžiausią savo gyvenimo paslaptį, tenka kovoti ne tik už savo, bet ir draugų likimus. O pats gyvenimas čia toli gražu neprimena to, apie kurį ji svajojo. Ji nėra tikra ar melas, išdavystės ir kaip žaibas trenkusi meilė padės jai išsaugoti ne tik savo paslaptį, bet ir gyvybę. Tačiau vardan to, kuo tiki, ji gali pasiryžti bet kam.

Filmas buvo nominuotas devyniose apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2017“ kategorijose.
Prezidentas V. Adamkus režisieriui ir prodiuserei įteikė apdovanojimą „Laisva šalis“ už „laisvės idėjos puoselėjimą“.

Filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ anonsas.

 

NOVA LITUANIA
N-13. 7–12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda

Lietuva / 2020 / 96 min.

Režisierius: Karolis Kaupinis
Aktoriai: Alesksas Kazanavičius, Vaidotas Martinaitis, Valentinas Masalskis, Rasa Samuolytė, Eglė Gabrėnaitė, Julius Žalakevičius
Kalba: lietuvių
Subtitrai: anglų

1938 metai tarpukario Kaunas. Lietuvai švenčiant nepriklausomybės dvidešimtmetį, Europos horizonte kibirkščiuoja neišvengiamo karo grėsmė. Dėl naujos valstybės ateities nerimaujantis geografijos profesorius Feliksas Gruodis sugalvoja beprotišką planą. Jis pasiūlo Vyriausybei Afrikos žemyne sukurti atsarginę Lietuvą. Čia, kilus pavojui, galėtų persikelti šalies gyventojai. Kruopščiai suplanuotai idėjai reikia valdžios palaikymo, tačiau profesoriumi tiki tik politika nusivylęs šalies premjeras. Kol abu vyrai sprendžia, gelbėti kitus ar save, griūva vieno iš jų santuoka. Filmas pripažintas geriausiu Atėnų ir Rygos kino festivaliuose.

Filmas pasirodė daugiau nei 25 šalyse. Filmas laimėjo „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą už geriausią režisieriaus darbą.

Filmo „Nova Lituania“ anonsas.