Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Filmų ir diskusijų ciklas „DUK“ ragina išdrįsti kalbėti

Šventės, festivaliai

Gruodžio 1 d., trečiadienį, 17.30 val. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje vyks pirmasis filmų ir diskusijų ciklo „DUK“ renginys.

Pirmojo susitikimo tema – „Kaip išdrįsti kalbėtis?“. Jūsų laukia režisieriaus Sauliaus Baradinsko trumpametražių filmų „Auksinės minutės“ (2019) ir „Techno, mama“ (2021) peržiūra ir diskusija „Kaip išdrįsti kalbėtis?“.

DALYVIAI: režisierius Saulius Baradinskas, antropologė Asta Jurevičiūtė ir moderatorius Romualdas Jenerikas.

Diskusijoje ,,Kaip išdrįsti kalbėtis?“ dalyviai ieškos atsakymų į dažnai užduodamus klausimus apie socialinę ir psichologinę šiuolaikinės visuomenės įvairovę, skirtingų kartų santykius, (ne)susikalbėjimą bei šiuolaikinės visuomenės apatiją.

RENGINYS NEMOKAMAS

>>BŪTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA<<

Kaip išdrįsti kalbėtis?.. Tai diskusija apie socialinę ir psichologinę šiuolaikinės visuomenės įvairovę, skirtingų kartų santykius, (ne)susikalbėjimą, šiuolaikinės visuomenės apatiją.

Rengiamo ciklo „DUK“ (dažnai užduodami klausimai) tikslas ne tik didinti šiuolaikinio profesionaliojo lietuviško kino prieinamumą Šiaulių apskrityje ir Šiaulių mieste, bet ir, kiną pasitelkus kaip priemonę, diskutuoti svarbiomis socialinėmis, žmogaus teisių temomis. Po kiekvieno filmo kviesime publiką įsitraukti į aktualias bendruomenei diskusijas, reikšti ir formuluoti savo pozicijas svarbiais, bet nevienareikšmiais klausimais. Į diskusijas įsijungs patys filmų kūrėjai, įvairių sričių specialistai ir visuomenės veikėjai (filosofai, istorikai, sociologai, teisininkai, politikai, aktoriai, režisieriai ir kt.).

 Režisierius Saulius Baradinskas – vienas unikaliausių jaunosios kartos kūrėjų, kurio vardas skamba filmų festivaliuose ir vaizdo klipų apdovanojimuose. 2019 metais išleistas trumpametražis filmas „Auksinės minutės“ intriguoja režisieriaus darbu su škotų aktoriumi Billy Boydu, kuris yra pažįstamas iš „Žiedų valdovo“ trilogijos. Filmas apkeliavo daugiau nei 40 kino festivalių visame pasaulyje. 2021 m. rugsėjo mėn. Venecijos kino festivalyje debiutavęs trumpametražis filmas „Techno, mama“ keliauja per Europos kino festivalius, o šiemet Europos kino šalių forume ,,Scanorama“ išrinktas geriausiu trumpametražiu filmu. Taip pat Saulius Baradinskas režisuoja reklamas ir muzikinius vaizdo klipus, dirba su tokiomis grupėmis ir atlikėjais kaip „The Roop“, „Monique“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Deeper Upper“ ir kt.

Diskusijos moderatorius Romualdas Jenerikas – platformos ir tinklalaidės „Kodėl kinas Lietuvoje“ įkūrėjas. R. Jenerikas diskutuoja apie Lietuvos ir pasaulio kino industriją bei ten dirbančių žmonių tikslą – kurti kokybišką kiną.

Asta Jurevičiūtė – antropologė, vizualinės ir politinės antropologijos tyrėja. Šiuo metu dirba Vytauto Didžiojo universitete.

 

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.
Organizatorė – Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka.
Renginio metu prašome laikytis nustatytų saugumo reikalavimų. Su savimi reikia turėti Galimybių pasą ir asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.