Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Koncertas visai šeimai VAIKIŠKOJI SIUITA (Joniškis)

Koncertai

Šiaulių miesto kultūros centras „Laiptų galerija“ ir „Ars Lituanica“ rugsėjo 17 d. 18 val. Joniškio Raudonojoje sinagogoje mažuosius profesionaliosios muzikos gerbėjus pakvies nusikelti daugiau nei 100 metų į praeitį. Anuomet gyveno ypatingas berniukas Josephas, kuris būdamas 5-erių gavo išskirtinę dovaną – smuiką. Kartą į rankas paėmęs šį muzikos instrumentą, Josephas iškart suprato, kad šis jį lydės visą likusį gyvenimą.
„…Jau kviečia į sceną. Tiksi žiūrovų aplodismentai, tiksi mano žingsniai, kol pasiekiu scenos vidurį. Pridedu ausį prie smuiko – tiksi ir jis, tarsi viduje plaktų maža širdutė. Galbūt ir laikrodyje tiksi ne sekundės, minutės ar valandos. Gal ir jo viduje tiksi širdis. Plaka vienu ritmu su manąja, o kai užgroju, priverčia kitas plakti smarkiau. Taip muzika patenka iš širdies į širdį. O jau patekusi – nebeišsikrausto…“
(ištrauka iš koncertinio pasakojimo).
„Vaikiškoji siuita“ – viena iš projekto KULTŪRINIS LITVAKŲ PEIZAŽAS sudedamųjų dalių. Nors pats pavadinimas tarsi kuria tam tikrą iliuziją, kad koncertas skirtas išimtinai jaunajai kartai, Josepho Achrono muzika paliečia tiek mažiausiųjų, tiek ir vyriausių klausytojų širdis. Taip, jo programa persmelkta vaikišku nerūpestingumu, tačiau tuo pačiu atskleidžianti nelengvą litvakų gyvenimo kelią. Tad neabejotinai „Vaikiškoji siuita“ – koncertas, skirtas visai šeimai.

Ansamblis „Artistico“:
Adriana Černiukaitė (smuikas)
Dina Novikova (smuikas)
Skirmantas Latvaitis (altas)
Kornelija Morkevičiūtė (violončelė)
Anastasija Šumskaitė (fortepijonas)
Morta Jurkėnaitė (klarnetas)
Moderuoja – Emilija Latėnaitė, aktorė

Iki pasimatymo rugsėjo 17 d. 18 val. Joniškio Raudonojoje sinagogoje (Miesto a. 4B, Joniškis)!
Renginys nemokamas!