Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

LITERATŪRINIS VAKARAS „RUDUO MANIM DAINUOJA“

Kiti renginiai

Birželio 16 d. 18 val. Šiaulių „Laiptų galerijoje“ vyks vakaras „Ruduo manim dainuoja“ su rašytoju, poetu, scenaristu ir režisieriumi, Jotvingių premijos laureatu Alvydu Šlepiku. Dalyvaus teatro ir kino aktorius Andrius Bialobžeskis. Klausysime poezijos iš naujausios Alvydo Šlepiko poezijos rinktinės „Mano tėvas žūsta“, už kurią autoriui ir įteikta Jotvingių premija. Ši 1985 m. su kasmetiniu literatūros festivaliu „Poetinis Druskininkų ruduo“ įsteigta premija viena iš prestižinių literatūros premijų Lietuvoje.

Rinktinėje „Mano tėvas žūsta“ publikuojami tiek nauji, tiek iš ankstesnių rinkinių atrinkti tekstai. Kalbėdamas apie šią rinktinę literatūros kritikas Mantas Tamošaitis pripažįsta Alvydo Šlepiko „gebėjimą rašyti tolygiai gerai verlibru, tvarkingais sakiniais, tiek klasikinėmis formomis, tiek ardant sintaksę, avangardinėmis intonacijomis“, nors trumpai ir tiksliai visa tai apibūdina Alvydo Šlepiko kolega Aidas Marčėnas: „Kad ir ką dabar pasakyčiau apie Alvydą Šlepiką, sutarkim, kad jis yra geras poetas“.    

Vakaro metu bus prisimintas ir 2011 m. pasirodęs romanas „Mano vardas – Marytė“, 2012 m. Lietuvoje pripažintas geriausia Metų knyga, išverstas į daugelį kalbų, įtrauktas į „The Times“ sudarytą geriausiųjų 2019 m. knygų sąrašą. Susitikimas su šia knyga „Laiptų galerijoje“ turėjo įvykti praėjusiais metais, deja, pandemija tam sukliudė. 

Alvydas Šlepikas muzikos ir teatro akademijoje įgijęs dramos aktoriaus ir režisieriaus specialybes, buvo Vilniaus mažojo teatro ir Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorius, šiuose teatruose ir Kauno dramos teatre sukūręs ir režisavęs spektaklių.

Vakaro metu Alvydas Šlepikas pristatys ką dabar rašo, perskaitys dar nespausdintų fragmentų, atsakys į susirinkusiųjų klausimus. Tikimės poezijos pakylėjimo bei gyvo, neformalaus ir necenzūruoto pokalbio.

  

                                                                                 Parengė Ričardas Jakutis

 

SVARBU:

  1. Bilieto kaina 7/3,5 €
  2. Bilietus įsigyti iš anksto „Laiptų galerijoje“
  3. Informacija:
                     tel. 841 200 643
                   el.p. [email protected]