Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

"Nematerialus kultūros paveldas - turizmo maršrutuose. Kaip iš fragmentų kuriamas vienas pasakojimas. Renginių programos kūrimo patirtis."

Mokymai / Seminarai

Nematerialus kultūros paveldas – turizmo maršrutuose

Tradicijos, kurias išsaugojome ir branginame, kaip savo tapatybės dalį, gula į Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvadą. Šiandien sąvade jų jau yra 39. Kaip jos panaudotinos turizmo maršrutams sudaryti?

Kaip iš fragmentų kuriamas vienas pasakojimas. Renginių programos kūrimo patirtis.

Kvieskime į kelionę – kaip į patirtį. Tokiu – tematiškai vieningu ir kūrybiškai įtraukiu – principu konstruojamo turistinio maršruto pavyzdžiu gali tapti meno renginiai. Paskaitoje bus pristatomi dainų švenčių Folkloro dienų organizatorių išbandyti programų sudarymo ir įgyvendinimo būdai, tematikos pasirinkimas ir išskleidimas, užduočių dalyviams formavimas ir pan.

Lektorė

Vida Šatkauskienė

Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktoriaus pavaduotoja etninės kultūros veikloms. Muzikologė, etninės kultūros srityje dirba nuo 1983 m. Dainų švenčių Folkloro dienų, festivalio „Baltica“, kitų renginių, seminarų organizatorė, Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvado viena iš rengėjų, LRT Klasika laidos „Ryto rasa krito“ autorė, įvairių srities komisijų narė.