Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Parodos „Kalendorių lapeliai“ atidarymas

Parodos

Sausio 11 d., antradienį, 14 val. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Meno ir muzikos skaitykloje vyks Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos parodos „Kalendorių lapeliai“ atidarymas.

Būtina išankstinė registracija INTERNETU arba renginio vietoje!

Paroda veiks nuo sausio 10 d. iki vasario 6 d.

Kiekviena sausio 1-oji atverčia naujo kalendoriaus lapą. Vieniems tai naujų tikslų siekimo pradžia, o kitiems rezultatų apibendrinimo metas. Laiko skaičiavimas ir jo matavimas žmogų lydi nuo neatmenamų laikų. Senovėje, iki rašto atsiradimo, žmogus įsivaizdavo laiką, besisukantį ir besikartojantį spiralės ar apskritimo lanku. Vėliau atkeliavo linijinis laiko įsivaizdavimas ir praeities, dabarties bei ateities suvokimas. Kodėl mes turime atsiminti ir įprasminti savo praeitį? Todėl, kad joje saugomos mūsų vertybės, turtai, kurių negalima pamiršti ir palikti užmarštyje. Visa tai saugant ir puoselėjant žymiai lengviau suprasti ir išgyventi dabartį, nebedaryti tų pačių klaidų. O jei ir čia sekasi, tada nebaisi ir ta miglota ateitis.

Jau 11 metų Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazija stengiasi išsaugoti savo kalendoriuose tai, kas jiems svarbu ir brangu. Bendruomenės nariai ir jų pasiekimai puošia kiekvieną kalendoriaus lapą. Šie kalendoriai – tarsi praėjusių darbų ataskaita, garbės lenta, tarsi turtas, kurį turime išsaugoti ateities kartoms. 2022 metų kalendorius skirtas gimnazijos darbuotojams. Pirmą kartą kiekviename kalendoriaus lape išvysite mokytojus, darbuotojus, kurie dirba, atstovauja ir garsina šią ugdymo įstaigą. Tegul šie metai būna patys sėkmingiausi kiekvienam iš mūsų ir, žinoma, bendriems mūsų namams – mūsų mylimai gimnazijai!

Gimnazijos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Malik Agamalijev