Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

PERFORMATYVAUS SPEKTAKLIO „FAUSTAS“ PREMJERA IR CD ALBUMO PRISTATYMAS

Kiti renginiai

2021 m. gegužės 28 d. Šiaulių kultūros centre vyks Gintauto Gascevičiaus CD albumo pristatymas ir performatyvaus spektaklio „Faustas“ premjera (rež. Lina Jankauskaitė-Peleckienė).

Performatyviame spektaklyje „Faustas“ analizuojamos šiandieninės civilizacijos problemos: socialinė atskirtis, susvetimėjimas, gamtos, globalių procesų kaita dėl žmonių ūkinės veiklos, empatijos trūkumas, ieškoma sąsajų tarp praeities ir dabarties, amžinybės ir dabarties akimirkos.

Spektaklyje „Faustas“ kalbama apie „virš-idėjinį“ lygmenį, kuriame įvairių konfesijų, rasių, socialinių sluoksnių atstovai yra lygiaverčiai partneriai vidinės ir išorinės visatos akivaizdoje. Spektakliu siekiama parodyti kiekvieno individo unikalumą, menkumą ir didybę, beribį potencialą.

Šių dienų moderniame, interaktyviame, kaip niekad pažeidžiamame pasaulyje labai svarbi kiekvieno individo asmeninė atsakomybė už savo jausmus, santykius su kitais, nešamas ir skleidžiamas idėjas ir, žinoma, veiksmus. „Vidinė tiesa“ reikalinga tam, kad pasaulis ne tik išliktų, bet ir klestėtų, o tokiam tikslui pasiekti prireiks ir naujų vidinio, dvasinio „pasaulio žemėlapių“ su atnaujintu pažinimo potencialu. 

Įėjimas su kvietimais, juos galima pasiimti nuo gegužės 26 d. Šiaulių kultūros centre (Aušros al. 31). Kvietimų skaičius ribotas. 

Renginys gali būti filmuojamas ir fotografuojamas. Būtina laikytis saugumo reikalavimų.