Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Renatos Murauskaitės grafikos darbų parodos ,,Nutylėjimai“ atidarymas

Parodos

Spalio 25 d. 17 val. bibliotekos III a. galerijoje atidaroma Renatos Murauskaitės grafikos darbų paroda ,,Nutylėjimai“. 

Paroda veiks iki lapkričio 20 d.

Parodoje „Nutylėjimai“ eksponuojami 2012–2024 m. sukurti grafikos darbai. Per šį daugiau nei dešimties metų laikotarpį kūryba nostalgiškai sugrąžina į prisiminimus ir priverčia pažvelgti į savo kūrybą iš laiko perspektyvos.  

Savo darbuose ieškau sąveikos taškų tarp išgyvenimų ir išorinių objektų, paversdama piešinį dienoraščiu, kuriame pasakojamas jausmas giliai paslėptas tarp aplinkos detalių. Darbuose kuriu niūrią aplinką, kuri tampa išoriniu netikru apvalkalu, po kuriuo slepiasi visai kitas pasaulis. Tai lengvabūdiškas, paaugliškas pasaulis, kuriame mėgaujuosi tuo depresyviu įvaizdžiu. Dažnai sukurti grafikos darbai yra pasiteisinimas, kad viskas, kas buvo, yra išties prasminga ir visa tai galės egzistuoti amžinai. Per simbolius ir praeities objektus kviečiu žiūrovą įsižiūrėti atidžiau, sukoncentruoti žvilgsnį į vieną nejudantį kūną. Kasdienius daiktus paversti gyvomis būtybėmis ir per juos pažinti bei kurti naują neatrastą pasaulį. Mano užkoduotos istorijos sustingusios, dažnai neaiškiai apibrėžtos, tačiau jos visos kažkada buvo tikros. Paskendusi prisiminimuose stengiuosi sugretinti praeities ir dabarties vaizdus, o stebėtoją kviečiu pabūti šalia ir pamėgti tą nespalvotą pasaulį. 

Renginio metu gali būti fotografuojama ir (ar) filmuojama, o nuotraukos viešinamos bibliotekos informaciniuose kanaluose.