Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Vilijaus Vaišvilos tapybos parodos atidarymas

Parodos

Lapkričio 26 d., penktadienį, 17 val. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos III a. galerijoje atidaroma Vilijaus Vaišvilos tapybos darbų paroda. 

Paroda veiks lapkričio 22– gruodžio 31 dienomis.

Šioje parodoje kiekvienas paveikslas – tarsi nuotrauka iš šeimyninio albumo. Su savo prisiminimais, nuotaikomis, mintimis. Tai lyg sentimentali kelionė kūrybinio kelio prisiminimais...
Vilijaus Vaišvilos tapybos darbuose dominuoja asociatyvus meninis vaizdas. Individuali mitologizuota figūrinė simbolika, ironija ir sarkazmas, komiškumas ir tragizmas. Paveikslai kuriami lyg romanai – su savo herojais, siužetu. Naudojamos literatūrinės alegorijos, metaforos, simboliai. Paradoksaliais sugretinimais atskleidžiamos netikėtos psichologinės ir filosofinės būsenos. Manipuliavimas epochomis ir įvaizdžiais, balansavimas tarp realaus ir irealaus pasaulio. Priešybių jungimas į vieną visumą, uždara kompozicija padeda sukurti romantizuotą vaizdų filosofiją. Detali realistinė tapyba sustiprina paveikslų idėją. Pagrindinis herojus – žmogus ir jo jausmai. Stilistikos požiūriu Vilijaus tapyba artima ir vadinamajam fantastiniam realizmui, kai realus objektas atsiduria nerealiose situacijose, priartėja prie sapnų vizijos – romantizuoto siurrealizmo.

Vilijus Vaišvila

 

Renginio metu prašome laikytis nustatytų saugumo reikalavimų. Su savimi reikia turėti Galimybių pasą ir asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Renginio vietoje vyks dalyvių registracija.